Kami akan beroperasi sepenuhnya pada bulan 9/2018. Harap Maklum.

Ar Ruqyah Untuk Gangguan Jin Dan Penawar Sihir

Published by admin on

Maksud ruqyah secara terminologi adalah al-‘udzah (sebuah perlindungan) yang digunakan untuk melindungi orang yang terkena penyakit dan untuk rawatan makhluk halus.

Mesti kita banyak dengar cerita-cerita berkaitan dengan Jin dan sihir . Dalam masyarakat melayu , jin ni lebih dikenali sebagai makhluk halus iaitu makhluk yang tidak dapat dilihat . Perkataan Jin berasal daripada perkataan arab iaitu Jiniy dan Genie dlm bahasa inggeris yang membawa maksud yang tersembunyi / yang tertutup , dlm islam memaksudkan jin ini makhluk yang berakal , berkehendak , sedar, mempunyai kewajipan , berjasad halus dan hidup dibumi .

Dalam sebuah hadis dari Abu Tha’labah yang bermaksud : “Jin itu ada tiga jenis iaitu : Jenis yang mempunyai sayap dan terbang di udara, Jenis ular dan jengking dan Jenis yang menetap dan berpindah-pindah.” Sihir pula tergolong dalam kejahatan yang tercatat di dalam Al Quran, wujudnya sihir di dunia ini adalah sebagai ujian dan cubaan walaupun sihir ini tidak diredhai oleh Allah SWT dan dilarang untuk melakukannya. Maksud ringkasnya ialah, “Suatu perbuatan yang dilakukan dengan syarat-syarat yang tertentu, dibawah keadaan dan persiapan-persiapan yang aneh dengan cara-cara yang misteri. “

AYAT-AYAT RUQYAH 

pic2

Cara untuk mengesan dan atasi gangguan-gangguan ini antaranya ialah menggunakan Ayat Ruqyah. Ayat Ruqyah ni ialah gabungan dari ayat-ayat Al Quran yang boleh digunakan untuk mengesan jin dalam badan atau di rumah kita. Selepas mendengar ayat ini, insyaa Allah dapat menghalau jin yang berada dalam tubuh kita.

Penjelasannya adalah mudah, jin yang berada dalam tubuh kita akan bergerak melalui saluran darah kita, ayat-ayat ruqyah syariah ini pula amat mustajab dalam menyakiti mereka dan mereka akan kucar-kacir dalam darah kita lalu menyebabkan degupan jantung kita bertambah kencang. Bagi pesakit-pesakit sihir pula, jin dalam badan akan membuatkan kita mengantuk apabila mendengar ayat-ayat Ruqyah syariah ini. Dan bagi kes saka, kita akan terasa panas ditengkuk.

Keistimewaan ayat ini  dan simptom yang akan didapati selepas mendengar:

1. Denyutan jantung makin kencang

2. Badan bergegar

3.Ada benda bergerak-gerak bawah kulit

4. Mengantuk/menguap

5. Batuk

6. Gelisah

7. Panas di tengkuk

Cara menggunakan ayat Ruqyah :

1. Bagi kesihatan diri dan keluarga, pasangkan ayat Ruqyah  di dalam rumah/premis perniagaan 3 kali sehari atau pasangkan dari malam sampai pagi.

2. Bagi pesakit gangguan jin, dilarang memasangnya di dalam kereta. Kesannya akan mengakibatkan kita mengantuk dan mengganggu pemanduan.

3. Bagi anak-anak yang menangis diwaktu malam, anda perlu pasangkan dengan kuat. Insya Allah jin/syaitan akan lari dari mengganggu anak-anak anda.

4. Untuk merawat histeria, sihir, saka dan lambat jodoh, sediakan 3 botol besar air mineral, buka penutupnya dan pasangkan ayat Ruqyah ini 3 kali sebelah air tadi (kira-kira 1 jam 20 minit). Air tadi dibuat minum seteguk untuk 3 kali sehari dan lakukan hari berikutnya sehingga air tadi habis. Tiap-tiap lepas solat perlu baca ayat Kursi 3 kali dan Al Insyirah 3 kali secara istiqomah. Kemudian sebelah malamnya pula, ayat Ruqyah ini hendaklah dipasang dari malam sampai pagi selama sebulan.

5. Bagi memulihkan rumah/premis perniagaan yang bermasalah, cuma pasangkan 3 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.

6. Jika kita sering mengalami masalah malas dan badan terasa berat, perdengarkan ayat Ruqyah ini 3 kali sehari, insya Allah kita akan cergas dan kembali bersemangat.

SHARE FOR SAHAM AKHIRAT

Sumber: https://www.almukhlisin.my

Facebook Comments