Nama saya Tuan Muhammad. Dari area Selayang, Batucaves Selangor. Dah bantu ramai pesakit dari tahun 2010 – sampai sekarang. (2022)

Start merawat dari rumah sendiri, kemudian berpindah ke rumah kedai (pusat rawatan) & bergerak rumah ke rumah pesakit.

Banyak kes yang saya dah rawat. Dari kes sihir, pendamping, saka sampailah masalah rumahtangga. 

Hampir setiap hari pesakit akan contact saya & ceritakan masalah keluarga & rumahtangga. 

Bila pesakit cerita sikit je, biasanya saya dah boleh agak & tahu macam mana keadaan yang pesakit tu tengah alami.

Bukan sebab saya scan, tapi sebab dah ada pengalaman dari pesakit yang lepas. Kebanyakan kes lebih kurang sama je.

Kadang kadang pesakit akan call sebab nak minta pandangan, nasihat & nak meluahkan perasaan. 

Tapi bila call, masa saya banyak terbuang kerana terpaksa mendengar cerita yang sama hampir setiap hari.

Jadi saya tetapkan hanya boleh whatsapp sahaja. Tak perlu call. Kalau susah nak cerita, boleh voice note. 

Saya akan baca & dengar. 

Saya terbiasa bersoaljawab dengan pesakit dalam tempoh 10 tahun ni.

Jadi apa sahaja kes yang berkaitan dengan sihir saka, masalah keluarga atau pasangan, insyaAllah saya boleh jawab.  

Saya boleh detailskan punca & gambaran sebenar tentang masalah yang pesakit alami. 

Tak perlu malu dengan saya untuk ceritakan aib diri & pasangan. Saya tak pernah pandang rendah pada pesakit saya. 

Saya bukan jenis orang yang terlalu cepat menilai & jatuhkan hukum. 

Banyak pengakuan saya dah terima, macam berzina, lesbian, gay & banyak lagi kes kes yang malu kalau kita dengar.

Tapi saya okey je. Saya cuma dengar & fahamkan sahaja situasi yang dialami. Itu sahaja. 

Saya juga ada belajar tentang penyakit klinikal. Jadi saya memang tahu sedikit sebanyak tentang penyakit klinikal. 

Antaranya, masalah anxiety, skizofrenia, bipolar, kanser, buah pinggang, jantung & banyak lagi. 

Dan saya tahu bukan semua kes tu berpunca dari gangguan jin. Saya bukan perawat yang kaitkan semua benda dengan jin.

Jadi kalau saya ni layak untuk untuk handle kes tuan/puan, boleh whatsapp dengan saya dulu. 

Ceritakan masalah. InsyaAllah saya akan bagi tahu walaupun kadang kadang lambat sikit nak reply. 

Terima kasih sebab baca sampai habis. 

Perawat Bertugas

Perawat Bertugas

perubatan sufi
Tahun 2019
perubatan sufi
Tahun 2016
perubatan sufi
Tahun 2015
perubatan sufi
Tahun 2010
perubatan sufi
Tahun 2018
perubatan sufi
perubatan sufi
Tahun 2015